Sweden Distributor 

Audioactive

Företaget Audioactive startades 1987 i väldigt liten skala, i början koncentrerade vi oss på välljudande produkter främst från England. Sortimentet bestod av Manticore skivspelare, Onix förstärkare och Acoustic Energy högtalare. Med dessa produkter åkte jag riket runt och spelade för butikerna, på den tiden var Audioactive bara en bisyssla , jag jobbade även heltid i Växjös berömda Hi-Fi butik Görans Hi-Fi. Då vi i butiken sålde Linn och Naim så experimenterade jag tidigt med olika uppsättningar av produkter, jag blev känd som den “galne” försäljaren som kunde demonstrera olika anläggningar i timtal. Kunderna åkte i stort sett från hela Sverige för att vara med om en demo.

I början av 90 talet började jag mer och mer intressera mig för att utveckla Audioactive och slutligen år 1993 så slutade jag i butiken för att fullt ut jobba med detta, då hade jag redan träffat Lars och Ole som hade tagit dom första stapplande stegen med Copland. Dom fick mig att inse att det gick att tillverka Hi-Fi i världsklass även här hemma. Då min nyfikenhet på att skapa så bra ljud som möjligt för pengarna började jag söka efter nya mål, framförallt i Skandinavien och 1993 hade jag bytt ut hela mitt sortiment förutom Acoustic Energy. Det finns en stor fördel med att arbeta tillsammans med Skandinaviska tillverkare, man har mer insikt i utvecklingen och kan samarbeta för att få fram det bästa resultatet. Jag insåg att jag hade nått mina drömmars mål, att sälja dom bästa musikanläggningarna för vettiga pengar som även var överkommliga för gemene man.

Audioactive är idag en fullgrossist med högtalare, elektronik, av-system, möbler, kablar och tillbehör. Det har tagit 10 år att bygga upp detta företag och jag är fullt medveten att det kan ta 10 veckor att få det att förfalla, om vi inte fortsätter att förbättra produkterna och bibehålla entusiasmen.

HK
Audioactive demoroom
Christian from Audioactive